Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Одобриха законопроекта за хората с увреждания с допълненията, поискани от майките

11 октомври 2018 20:37, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 416
Бисер Петков

На заседанието на Съвета за интеграция на хората с увреждания днес следобед беше одобрен окончателният вариант на Закона за хората с увреждания. Въпреки започналото придвижване на законопроекта към парламента, майките остават в протестна готовност до завършването на реформата.

Повече от 13 часа продължи блокадата на бул. "Александър Дондуков" пред сградата на Министерския съвет, след като снощи протестиращите майки на деца с увреждания разпънаха палатките си върху жълтите павета и прекараха цялата нощ под прозорците на премиера Бойко Борисов. Тази сутрин палатките бяха преместени върху тротоара пред Министерския съвет, а на обяд майките си ги прибраха.

Майките искаха да се уверят, че реформата ще започне, и че разписаният план за действие с конкретни стъпки и срокове ще бъде спазен. "Бяха внасяни и изнасяни нашите текстове, внасяни и изнасяни. Ние искаме тази игра на котка и мишка просто да спре", заяви една от протестиращите майки.

След заседание на Съвета за интеграция на хората с увреждания този следобед стана ясно, че законопроектът за хората с увреждания с допълненията, поискани от майките, е одобрен.

Участниците в заседанието са подкрепили изтеглянето на предложението да отпадне защитата за хората с ТЕЛК от уволнение. Така окончателният проект запазва тази защита, както и квотите за работодателите да наемат лица с увреждания, но с някои облекчения.

Законопроектът ще влезе за гласуване от правителството следващата сряда, а два дни по-късно ще бъде внесен в парламента.

Източник: Дарик
Снимки: БГНЕС

Снимки

Майки на деца с увреждания