Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Четвъртокласник спечели златен медал за най-точна стрелба с лък

14 октомври 2018 18:16, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 години, брой четения: 1743
Станимир Русев

Четвъртокласникът от ОУ "Елисавета Багряна" Станимир Русев спечели златен медал за най-точна стрелба с лък в Есенния турнир "Моят лък". Той беше най-добрият в състезанието в категория за деца "Исторически традиционен лък". Станимир постигна най-добър точков баланс и заслужено се нареди на почетното първо място.

Състезанието се проведе на открито в пловдивското село Оризари в събота, 13 октомври. Участниците се надпреварваха, спазвайки строги правила.

В пролетното издание на турнира, Станимир Русев зае второто място, а на трето място се нареди неговият съученик Мартин Динев.

Станимир тренира в Клуб за средновековни бойни изкуства "Ратина", под ръководството на Милен Петров и Любомир Русев. Участвал е в редица демонстрации, свързани с бита и бойното дело на българите от Средновековието. Оръжията и бойният дух на прабългарските воини са страст за Станимир още от малък.

Ученикът ще участва в демонстрации по време на IV-я Средновековен събор "Помни славата - Туида 2018". Събитието е посветено на празника на Сливен - Димитровден. Станимир ще борави тогава с щит, меч, бич, сабя и др.

Снимки

Станимир РусевСтанимир РусевСтанимир РусевСтанимир РусевСтанимир Русев