Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Многоцветна плоча, изписана с части от патриотични стихове днес официално посрещна посетителите на Градския парк в Сливен

14 октомври 2018 18:32, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 730
---

Официално откриха обновения вход на Градската градина в Сливен. Той е дело на младите художници от Национална художествена гимназия ,,Димитър Добрович”.

По време на откриването заместник – кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова поздрави организаторите и участниците в проекта. Тя използва случая да изрази радостта си от преобразяването и вдъхването на живот на едно от любимите на всички места в града, в цветно младежко пространство на открито.

Талантливите младежи от група „Монолог” при Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” забавляваха публиката с разнообразната си музикална програма.

На събитието присъстваха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, секретарят на Общината Валя Радева, ръководството и учителският колектив на гимназията, ученици и граждани.

Сливен участва в проекта ,,_The Spot” по инициатива на учители и ученици от Национална художествена гимназия ,,Димитър Добрович”.

Предложения за визията на плочата и облагородяването на пространството около нея се събираха през лятото от жителите на града под Сините камъни, които представяха конкретни мнения и идеи.

Идеята се осъществява за първи път в България. Проектът се ръководи от сдружение „BG Бъди активен”, с финансовата подкрепа на Coca Cola Fondation.

14.10.2018 г.

 

 

Снимки

------