Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Народният представител от ГЕРБ Галя Захариева бе гост на празничните инициативи в Нова Загора и Твърдица

14 октомври 2018 21:05, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 5 години, брой четения: 1214
-----

Тържествено заседание, по случай празника на Нова Загора - 14 октомври,-Петковден, проведе Общинския съвет. Гости на празничната сесия бяха народният представител от ПП ГЕРБ Галя Захариева и заместник-областният управител на област Сливен Камен Костов. В приветственото си слово Галя Захариева заяви, че Нова Загора е ценно минало, градивно настояще и бъдеще, пред което всички - днешните й жители носят огромна отговорност. „В такива дни често се обръщаме назад, към спомените, към детските и младежките си мечти, към реализираните идеи, дори и към неуспехите, но с доза умиление. Важно е, много е ценно да знаем къде сме били, от къде сме тръгнали, защото тогава пътят ни с по-голяма вероятност ще ни отведе там, където искаме. Най-много искам да дадем на нашето утре възможност да имат полезен ход! Да не се делят на умни и красиви, на селяни и граждани. Да не допуснем бъдещето ни да бъде смазано от машината на разделението, от различните мерила за добро и зло, правилно и неправилно, морално и неморално, от обезличаващия хейтърски метод на общуване в модерните днес социални мрежи. Най-много искам да му дадем поглед към доброто, умението да открива и пази истинските неща, да обича и цени родното, и затова сме отговорни, защото това е наша грижа и зависи от нас днес! Нека днес си пожелаем да бъдем здрави, да обичаме и пазим града си, така както обичаме и пазим себе си и близките си! Нека Св. Петка закриля домовете и семействата ни“, каза още Захариева.

От своя страна кметът Николай Грозев пожела на общинските съветници да продължат да работят единно и сплотено с мисъл за гражданите на Нова Загора.

Празничният ден в града започна с тържествена Света литургия в храм „Света Петка Българска”.

През цялата седмица за празника на града бяха организирани концерти, спектакли и спортни състезания.

Празничната седмица в Твърдица също бе съпроводена с много събития. Днешния ден започна със Света литургия в храм „Света Петка” и тържествена сесия. Бяха поднесени венци и цветя на Паметника на свободата. Галя Захариева се включи в инициативите. Тя поздрави кмета Атанас Атанасов, общинските съветници и жителите на Твърдица.

Денят завърши с празничен концерт на площад „Свобода“.

Снимки

-------------------