Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученички от ОУ "Ел. Багряна" се завърнаха със златни медали от престижно състезание по акробатика

17 октомври 2018 15:00, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 години, брой четения: 1929
Нашите изявени спортисти

Ученички от ОУ "Елисавета Багряна" се завърнаха с пет златни медала от Международен турнир по акробатика в град Майнц, Германия. Това са Петя Георгиева от 3. "б" клас и Анна Василева от 3. "в" клас. Те се състезават за СК Акробатика "Георги Данчев", с треньор Виолета Бинева.

Три златни медала спечели Петя Георгиева. Нейни партньорки в надпреварата бяха Маринела Иванова и Гергана Калчева. Момичетата се състезаваха във възрастова група 11-16 години и пребориха сили с 10 тройки от Германия, Италия, Молдова и Англия. В балансовата комбинация те получиха оценка от 24.850 т, която им донесе победата и се окичиха със златото.

Анна Василева и нейните партньорки Памела Панайотова и Ивета Кирова, във вид женска тройка 7-15 години, се класираха на първо място и взеха златните медали в темпова и балансова комбинация. Радостта от медалите не беше единствена. Те имаха и специална награда за най-висок резултат от всички състезатели в категория 7-15 години. Купите отидоха при женска тройка Памела, Ивета и Анна, а златният медал при тяхната треньорка Виолета Бинева.

Международният турнир по акробатика се проведе от 12 до 14 октомври. Участие взеха състезатели от България, Германия, Италия, Англия, Молдова и Австрия.

Общо медалите са СК Акробатика "Стефан Данчев" са 18.

Снимки

Нашите изявени спортистиНашите изявени спортистиНашите изявени спортистиНашите изявени спортистиНашите изявени спортисти