Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Наш приоритет е Сливен да придобива модерен, европейски облик

24 октомври 2018 17:32, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 781
---

Официално бяха открити обектите по проект „Подобряване на градската среда на Сливен“. Единият е по поречията на река Асеновска, а другият обект е в кв.“Република“, където са изградени детски площадки, велосипедни алеи, кътове да спорт и отдих.

„Радвам се, че можем да отворим тази зона за децата и жителите на града ни. За най-малките това е отдавна чакан момент и се надявам да виждаме много усмихнати лица тук. Сред приоритетите в нашата работа е Сливен да се променя и да придобива все по-модерен и европейски облик“, заяви кметът Радев. Той призова гражданите да проявят отговорно отношение и да пазят обектите при ползването им.

На откриването присъства заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, която поздрави Община Сливен, както и всички, ангажирани в изпълнението и завършването на проекта в определените срокове. „Отчитаме проекта като успешно изпълнен. Ефектът ще усетят най-вече жителите на град Сливен. Надявам се да имаме все повече такива радостни поводи и да продължаваме да осъществяваме наши общи и съвместни инвестиции“, допълни заместник-министър Николова.

Церемонията се състоя днес на обекта на р. Асеновска. Присъстваха още областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник – кметовете Стоян Марков, Пепа Чиликова, Румен Иванов, фирмата-изпълнител на проекта, общински съветници, граждани и др. На провелата се по-рано пресконференция в сградата на Общината бяха представени изпълнените дейности в двата обекта, включващи междублоковите пространства в кв. „Република“ и парка по поречията на р. Асеновска.

Проект „Подобряване на градската среда на Сливен“ е финансиран по Приоритетна ос 1 на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 и е част от Инвестиционната програма на Община Сливен. Общата му стойност е 2 199 911 лв., които са безвъзмездна финансова помощ. До настоящия момент са приключили всички строително-монтажни работи и се реализира предвиденото облагородяване на зелени площи и междублокови пространства. С финансовата подкрепа на ОПРР са изградени общо 7 нови детски площадки, 3 спортни площадки за игра на открито, фитнес на открито, монтирани са два фонтана, беседки, дървени перголи, чешми и други паркови елементи. Изградени са пешеходни и велосипедни алеи и е изпълнено озеленяване на територията и на двата обекта.

Преди откриването кметът Стефан Радев прие в кабинета си заместник-министър Деница Николова, с която разговаряха по общи проекти.

 

24.10.2018 г.

 

Снимки

---------