Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Петя Аврамова: Цел на инициативата „Моят град е моята крепост“ е децата да обичат родния си град и да се гордеят с корените си

24 октомври 2018 20:06, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 5 години, брой четения: 1245
----

Седмокласници от Кърджали спечелиха полуфинала от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост“, който се проведе днес в Сливен. В състезанието в зала „Сливен" участваха осем отбора от областите Сливен, Бургас, Кърджали, Пловдив, Хасково, Смолян, Стара Загора и Ямбол. Децата отговаряха на въпроси от българската история, география, фолклор и за исторически обекти, реновирани по ОП „Региони в растеж". Председател на журито бе министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Децата бяха оценявани още от заместник - министър Деница Николова, областният управител Чавдар Божурски, кметът на Сливен Стефан Радев и Лидия Дамянова - експерт в МОН, които са партньор на МРРБ в кампанията. На второ място днес се класира отборът на Пловдив, който имаше равен брой точки с учениците от Кърджали. След въпроси от министър Аврамова, учениците от СУ „Отец Паисий“ - Кърджали бяха избрани да представят Южна и Югоизточна България на финала на 4 ноември в София. Трети е отборът на Стара Загора.

Министър Аврамова съобщи, че по ОП „Региони в растеж" и ОП „Регионално развитие" в област Сливен са реализирани 22 проекта за над 43,5 млн.лв.

Тя връчи наградите на победителите и поздрави учениците за знанията. „Възхищавам се от децата, които участваха в състезанието в Сливен и бяха подготвени много добре. Показаха добри знания за историческите обекти в страната, които са обновени по ОП „Региони в растеж“. Цел на инициативата е учениците да се възпитават в любов и грижа за родния град и да се гордеят с корените си“, каза министър Аврамова.

Гости на днешното заседание бяха народният представител от ГЕРБ Десислава Танева, председателят на Общински съвет Димитър Митев, заместник – кметовете Румен Иванов, Пепа Чиликова и Стоян Марков, общински съветници от ГЕРБ и кметове на населени места.

Следващото състезание от кампанията е на 30 октомври в Габрово. От отборите на Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово и Плевен ще бъде избран четвъртият финалист. За финала до сега са класирани отборите на Шумен, Перник и Кърджали.

Снимки

------------