Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Меморандум за сътрудничество беше подписан между Община Сливен и Българска агенция за инвестиции

30 октомври 2018 13:23, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 828
---

Меморандум за сътрудничество беше подписан между Община Сливен и Българска агенция за инвестиции

 

В сградата на Общината днес беше подписан Меморандум за сътрудничество между Община Сливен и Българска агенция за инвестиции.

Подписи под документа положиха кметът Стефан Радев и изпълнителният директор на агенцията Стамен Янев.

Целта на сътрудничеството е да подпомогне развитието на предприемачеството и бизнеса в сливенския регион и създаването на благоприятни условия за бъдещи инвеститори.

Страните се ангажираха в обединяване на усилията си за сътрудничество за обособяване и създаване на нова индустриална зона в община Сливен, намираща се в района на града, както и разработване на съвместна програма за привличане на инвестиции и създаване на по-благоприятна бизнес среда в региона.

„Ще разчитаме на агенцията в може би най-трудната част от този процес, а именно осъществяването на множество контакти и извървяването на нелекия път, свързан с решението на предприемачи да инвестират тук и сега. Това е поредна стъпка в процеса да привличаме инвестиции в нашия град“, заяви по време на подписването на споразумението кметът Стефан Радев.

От своя страна директорът на агенцията Стамен Янев припомни, че в миналото едни от най-изявените и известни предприемачи бележат началото си от града под Сините камъни. Той изрази убеденост в общото партньорство и това, че районът ще привлече инвеститори, които да дадат допълнителен тласък на една добре развиваща се европейска индустриална зона в град Сливен.

На събитието присъстваха народните представители Десислава Танева и Петър Петров, заместник – кметът по икономическото развитие Стоян Марков и заместник – областният управител Димитринка Петкова.

30.10.2018 г.

Снимки

---------