Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Котел чества своя празник в Деня на народните будители

01 ноември 2018 15:36,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 781
Залп на черешово топче и пушки проехтя на площада в Котел за Деня на народните будители

Със света литургия, тържествено заседание на общинския съвет и церемония с възстановка на моменти от възрожденската история Котел отбеляза своя празник на 1 ноември, Деня на народните будители. „През последната година Котел успя да привлече над 8 млн.лева от Европейския съюз за значими инфраструктурни проекти, които ще подобрят условията за живот в общината. Започнаха дългоочаквани от хората позитивни промени“, заяви в приветствието си към съветниците областният управител Чавдар Божурски, който бе гост на празничните събития. Той поздрави екипа на общината за положените усилия. Пожела позитивните промени да продължат. Призова местната власт и обществеността да изпълнят дълга си към децата, като върнат необхванатите в училище и ги задържат в образованието. „Това е най-важната инвестиция в бъдещето“, каза областният управител и пожела на котленци да са здрави, упорити и сплотени, водени от тази кауза.

На тържественото заседание на общинския съвет по покана на председателя Христина Чолакова ученици от СУ „Г.С.Раковски“ представиха поетичен рецитал по мотиви на популярна народна песен за идването на Индже войвода в Котел. Кметът Коста Каранашев отбеляза, че предстои сериозна работа по одобрените европроекти. „Но трябва да издържим и да продължим по този градивен път“, заяви той и подчерта, че през изминалите три години е била изпълнена заложената програма за целия мандат.

Почетен плакет на общината кметът връчи на Стефка Съботинова за приноса й в популяризирането на традиционните занаяти, за идеите и деятелността й в създаването и утвърждаването на фестивала на котленския килим.

На площада бяха поднесени цветя пред паметника на Георги Раковски. Гости на празника бяха още директорът на ОД на МВР ст.комисар Димитър Величков, началникът на ТД на ДАНС Николай Чиликов, зам.областният управител Димитринка Петкова, кметове и кметски наместници.

Снимки

"Изтървем ли България, изтървали сме всичко", каза областният управител Ч.Божурски и призова обществото да изпълни дълга си към необхванатите в училище деца Общинските съветнициПредседателят на ОбС Христина Чолакова благодари на колегите си за съвместната работаУченици от СУ "Г.С.Раковски" представиха поетичен рецитал по песен за Индже войводаКметът Коста Каранашев поздрави съгражданите си и отбеляза, че градът е започнал да възвръща самочувствието сиСтефка Съботинова получи почетния плакет на общинатаГостите на празникаТържествено бяха вдигнати националният флаг и знамето на ЕС Гости, граждани и ученици поднесоха цветя пред паметника на Раковски