Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължават протестите срещу цените на горивата

04 ноември 2018 12:31, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 8 месеца, брой четения: 331
Протест

Продължават протестите срещу цените на горивата. В Благоевград недоволните планират да блокират пътя за Гърция. Малко след 12:00 часа над 100 автомобила вече бяха на пътя а пътя за южната ни съседка.

„Има лостове в държавната администрация, с които може да се повлияе на цените", посочи един от организаторите на протест в Благоевград.

В Ямбол в знак на протест, колона от автомобили премина през целия град.

Стотици хора се събраха на протеста в Ямбол. В шествието се включиха таксиметрови шофьори и стотици граждани със семействата си. Те поискаха държавата да се намеси в регулиране пазара на горивата като дадоха примери за драстична разлика в цените на различните бензиностанции. Организаторите се заканиха да продължат с протеста, като подкрепят и други градове в страната.

„Като цяло всичко е монопол. И оттам вече той спекулира с високите цени на горивата, той ги определя. Със сигурност искаме цените да паднат, да”, обясни Александър Дечев – организатор на протеста в града.

„Отразява се и на бизнеса ми, защото е свързан с транспорт, който като вдигнат цената, аз трябва да вдигна услугата. Пак рефлектира върху хората, които са на една заплата, посочи Петя Султанова, участничка в протеста.

Източник: bTV