Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Три дами от Сливен и Котел се включиха в Седмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велинград

05 ноември 2018 13:29, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 5 години, брой четения: 1241
----

Три дами от Сливен и Котел се включиха в Седмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велинград. Темата на академията бе “Национално управление и сигурност. Политика на европейска свързаност в контекста и на присъединяването на Западните Балкани”.Над 150 жени от цялата страна, в рамките на три дни участваха в обсъжданията и дискусиите. Лектори бяха политолози, анализатори, министри, евродепутати и изявени лидери на мнение, като Цветан Цветанов, Харалан Александров, Младен Маринов, Николина Ангелкова, Теменужка Петкова, Антон Тодоров, Зорница Русинова, Андрей Ковачев, Максим Бенвенисти и др. Те представиха ключови секторни политики и тенденции при вземане на решение в областите на въздействие във вътрешните и външни работи на страната ни.

Академията бе открита от председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. „По време на Българското председателство на Съвета на ЕС европейското бъдеще на страните от Западните Балкани се върна трайно в дневния ред на Европа след 15-годишно отсъствие. Това не бе успех на Бойко Борисов или ГЕРБ, това бе успех за България. Каква бе оценката на БСП и президента Румен Радев – те неглижираха целия принос на България за осигуряването на европейска перспектива за страните от региона“, заяви Цветанов. Той допълни, че европейските избори догодина ще покажат какво ще е бъдещето на Европа.

Много страни-членки на ЕС са притеснени, че на изборите догодина може да има повече национализъм и противопоставяне на европейското членство с националната идентичност. Кампанията за европейските избори догодина ще се базира върху сигурността – както общонационалната, така и тази на всеки отделен гражданин. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и зам.-председател на групата на ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев.

„Общата сигурност означава инвестиции в научна дейност, създаване на единна европейска разузнавателна агенция за превенция на тероризма в тясна връзка с националните организации, задължителен обмен на информация и засилване на охраната на границите на ЕС“, уточни д-р Ковачев.

Форумът тази година приключи с гражданска инициатива. Дамите от ГЕРБ залесиха „Боров парк“ във Велинград с 60 дъбови и борови фиданки.

Академията се организира съвместно от Жени ГЕРБ, Фондация „Конрад Аденауер“ и Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“.

 

Снимки

-----------------------