Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Полски дипломат се срещна с ученици и учители от Спортно училище "Д. Рохов"

30 октомври 2018 09:25,
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди 5 години, брой четения: 1209
Еразъм 1

Почетният консул на Република България в гр. Бялисток - Полша г-н Витолд Карчевски се срещна с представители на Спортно училище "Д. Рохов" – Сливен

С г-н В. Карчевски бяха обсъдени възможностите за разширяване на контактите между спортните училища и клубове в Сливен и Бялисток, за съвместна работа по проекти по образователните програми на Европейския съюз, включително и "Еразъм +", както и осъществяване на трансфери на футболисти до 16-годишна възраст.

Всички сливенски ученици от спортното училище получиха подарък - книги и сувенири за спомен.

Както вече сме информирали, 47 ученици от Спортно училище "Д. Рохов" - гр. Сливен, изучаващи специалност "Спорт", професия "помощник-треньор", участват в проект по Еразъм +, който цели повишаване на професионалните им знания и умения. Младежи и девойки от 9. до 12. клас /на възраст 16 - 19 години/ посещават Полша, а след това Германия /за първи път/ и Чешката република за предвидени практики и работата в реална работна среда. Те им дават възможност да усъвършенстват компетенциите си и да превърнат спорта в своя професия.

Участниците в трите потока мобилности ще бъдат обучавани от учители по спорт и треньори с най-висока степен на квалификация в една от следните приемащи партньорски организации: Средно училище с интегрирани паралелки по спорт №5 в гр. Бялисток - Полша, Спортна гимназия в гр. Йена - Германия и Спортен клуб по джудо "Баник" в гр. Острава - Чешка Република.

Снимки

Еразъм 2