» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Семинар за доброволните формирования се проведе в областната администрация

22 November 2018 09:29,
Emission of: District Sliven 5 years ago, number of readings: 667
Участниците в семинара

Националната стратегия за намаляване на риска от бедствия /2018-2030/ и нормативните промени бяха сред основните теми на семинар за дейността на доброволните формирования, чийто домакин бе областната администрация.

Семинарът се проведе под методическото ръководство на Регионалната дирекция „ПБЗН”. Зам.областният управител Камен Костов откри събитието. В него участваха комисар Георги Гатев, началник на отдел в ГД „ПБЗН”, под чието ръководство са доброволните формирования в страната, гл.инспектор Андрей Алексиев, началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност” в РД „ПБЗН”, гл.експерт „ОМП” в областната администрация Веселин Вълчев, представители на общините, кметовете на сливенските села Глушник и Стара река Димитър Петков и Стефан Стефанов. Инспектор Мариян Йоргов от РД „ПБЗН” направи мултимедийна презентация за нормативната уредба и дейността на доброволните формирования в страната и в Сливенска област. По време на дискусията стана ясно, че от 2019 г. средствата за обучение на доброволците, както и за участието им в прекратяването на произшествия, ще бъдат превеждани авансово на общините. От догодина се създава и възможност за организирането на т.нар. поддържащо обучение на формированията.

Към момента в Сливенска област действат 5 доброволни формирования: по едно в общините Нова Загора, Котел и Твърдица, две са в община Сливен, като се обмисля създаването на трето.

Областният семинар се състоя в изпълнение на Националната стратегия за развитие на доброволните формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации.

Photos

Зам.областният управител Камен Костов откри събитиетоОт РД "ПБЗН" направиха мултимедийна презентацияУчастници в семинараКметът на Глушник Димитър Петков и кметът на Стара река Стефан Стефанов са сред участниците и ръководителите на доброволни формирования в областта