Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Официално беше открит Мултифункционалният комплекс „Надежда“

22 ноември 2018 16:15, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 1043
---

Мултифункционалният комплекс, предлагащ образователни, здравни и културни услуги „Надежда“ официално отвори врати днес.

„Много деца ще пораснат тук, ще получат образование, подкрепа и шанс за по-добър живот, за по-добра интеграция. Убеден съм, че тази инвестиция е най-доброто, което можем да направим в тази посока, и ефектът от нея ще бъде положителен и дълготраен“, заяви по време на откриването кметът Стефан Радев. Той благодари на посланика на Конфедерация Швейцария Мюриел Берсе Коен за значителния принос на страната във финансирането на проекта.Той подчерта, че в момента Общината изпълнява проект за цялостно реновиране на други четири детски градини в града, което изцяло ще промени облика на средата за най-малките.

В словото си Нейно Превъзходителство Мюриел Берсе Коен изрази радостта си от осъществяването на проекта, от който ще се възползват децата и техните родители. Тя подчерта, че навсякъде по света основна задача на институциите и родителите е да осигуряват достъп на всички деца до образование и здравеопазване, които са ключът към по-успешен живот. „Щастлива съм, че в хармония с усилията на българската държава, Швейцария успя допринесе за построяването на детската градина. Сигурни сме в доброто сътрудничество между кмета Стефан Радев и местните институции, което ще допринесе децата да получат възможно най-качественото образование“, заяви в заключение посланикът.

Приветствия към всички присъстващи отправиха и заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева, заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и директорът на Координационното звено на Министерски съвет Иван Иванов. Те пожелаха много успехи и добри резултати в инициативите на Общината, свързани с детските градини, усилията да бъдат включени децата в училище и развиването на повече социални услуги.

Поздравителен адрес от името на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев беше прочетен от главния експерт към Дирекция „Медицински дейности“ в здравното министерство Анна Темелкова.

Лентата прерязаха заместник-министрите Деница Сачева, Зорница Русинова, кметът Стефан Радев, Нейно Превъзходителство Мюриел Берсе Коен и директорът на детската градина Катя Вълева.

Комплексът в кв. „Надежда“ е изграден по „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр. Сливен“, финансиран от Програма „Здраве и образование за всички“ и съфинансиран от Община Сливен. Общата му стойност е над 2 700 000 хил. лв., от които 85 % са предоставени от Конфедерация Швейцария , а останалите 15 % са национално финансиране.

Многофункционалната сграда включва детска градина с капацитет 134 места, разпределени в 2 яслени групи и 4 групи за деца от 3 до 7 год. възраст, културно-образователен център за допълнителни дейности с деца и родители и медицински център с три лекарски кабинета, манипулационна и прилежащи помещения.

На откриването присъстваха още народният представител Кольо Милев, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник – кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стоян Марков, секретарят на Общината Валя Радева, директорът на ОДМВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков, началникът на РУ – Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов, началникът на РУО – Сливен Боян Аксаков, представители на институции, неправителствени организации, директори на детски градини и училища от Област Сливен и родители.

Музикален поздрав към гостите отправиха малчуганите от детските градини „Зорница“ и „Звездица“.

Преди церемонията по откриване кметът Стефан Радев посрещна в кабинета си Нейно Превъзходителство Мюриел Берсе Коен. В рамките на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с Механизма за обхват и задържане на децата и учениците в образователната система и социални въпроси.

Кметът изрази надежда, че двете страни ще продължат сътрудничеството си, реализирайки проекти за по-доброто и успешно развитие на град Сливен, неговите жители и деца.

22.11.2018 г.

 

 

Снимки

------------------------------