Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседава Областният съвет по сигурност

30 ноември 2018 15:48,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 847
Заседанието председателства обл. управител Божурски. В края бе направена демонстрация на системата за оповестяване при бедствия

Областният съвет по сигурност проведе планово заседание на 30 ноември. То премина под ръководството на областния управител Чавдар Божурски, председател на съвета. Участваха ръководители и представители на ТД на ДАНС, ОД на МВР, Центъра за подготовка на специалисти, РД „ПБЗН“, Военната полиция, Военното окръжие, РЗИ, ЦСМП. Предмет на заседанието бе Наредбата за реда и условията за функциониране на системата за управление при военно време, приета с решение на правителството на 30 юли тази година. Участниците докладваха, че в изпълнение на същото решение са изработили свои документи за организиране на работата в мирно и военно време. Предстои плановете за действие във военно време да бъдат съгласувани с ТД на ДАНС и ОД на МВР съгласно изискванията на закона. Постъпи предложение областната администрация да организира обучение на експертите по ОМП в общините във връзка с актуалното законодателство и средата за сигурност.

В края на заседанието бе направена демонстрация на системата на ГД „ПБЗН“ за оповестяване при бедствия, аварии и други кризисни ситуации. За оповестяване в системата са включени членовете на Областния съвет по сигурност и на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия.

Областният управител Чавдар Божурски изказа благодарност към членовете на съвета за това, че ръководените от тях ведомства и институции са изпълнили задачите си професионално и в координация, когато се е налагало да бъдат ликвидирани произшествия и сложни ситуации.

Снимки

Момент от заседаниетоМомент от заседанието - 2