Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев участва в благотворителна вечер ,,Мило сърце”

03 декември 2018 23:12, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 914
---

Благотворителна вечер под надслов ,,Мило сърце” се проведе тази вечер в Сливен. С нея официално беше поставено началото на дарителска кампания за откриване на Социално кафе в кв. „Младост“. В него ще бъдат социално приобщени, чрез заемане на работни места, лица с увреждания.

,,Искам да благодаря на Камелия Грозева за благородното дело, на което се е посветила вече толкова години, влагайки цялата си енергия и сърце. Длъжници сме на хората в неравностойно положение”, заяви по време на откриването кметът Стефан Радев. Той подчерта, че община Сливен има развита мрежа от социални услуги и припомни, че неотдавна беше открит Центърът за социална рехабилитация и интеграция в кв. ,,Република”, като в момента се работи по още един социален проект, каза още кметът.

Кампанията, чието лице е поп певеца Дичо стартира през месец октомври със закупуване на картички, изработени от лицата с увреждания и разпространени от доброволци на Общински ученически съвет. В нея се включи с финансова помощ и Община Сливен.

По думите на председателя на Фондация ,,Милосърдие” Камелия Грозева, която е и основен двигател на кампанията, се предвижда кафето да отвори врати през месец май, 2019 г. Тя изказа благодарността си към всеки, участвал в благородното начинание.

В програмата на вечерта със свои изпълнения участваха Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Вокална група ,,Славейче” при ОУ ,,Христо Ботев” и Театрална група „Класика”.

На събитието присъстваха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, заместник – областните управители Камен Костов и Димитринка Петкова, заместник – кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, секретарят на Общината Валя Радева, родители, учители и ученици.

Кампанията ще продължи до 30 април, 2019 г. и всеки, желаещ може да подкрепи каузата чрез различни дарения, като посети Благотворителния базар и направи покупка в Дневния център на ул.“Ген.Скобелев“ № 3 или да Преведе средства по сметка: BG25 TEXI 9545 1005 8511 00 Тексим банк – Сливен.

Организатори са Фондация „Милосърдие“, с подкрепата на Младежки дом Сливен, Общинския ученически съвет и Обществен дарителски фонд - Сливен. Тя протича под егидата на кмета на община Сливен Стефан Радев.

Вечерта продължи с благотворителен търг на сувенири, предмети, бижута и др.

03.12.2018 г.

 

Снимки

------------------------