Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Kaufland България подкрепя „Топъл обяд“ на БЧК за десета поредна година

06 декември 2018 15:57, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди 6 месеца, брой четения: 266
....................................

Тази Коледа Kaufland България подкрепя за 10-а поредна година програмата „Топъл обяд“ на Българския червен кръст (БЧК).

В специални кутии във всички магазини на търговската верига клиентите на Kaufland България могат да даряват средства за безплатен обяд на деца в неравностойно положение - сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители. Кампанията започна на 30 ноември и ще продължи до 8 януари.

Набраните средства ще бъдат дарени за осигуряване на безплатен обяд на 1650 деца по програмата през учебната 2018/2019 година. За някои ученици осигуряването на храна по програмата „Топъл обяд” е стимул да посещават редовно учебни занятия.

Kaufland България вече 10 години всяка Коледа и Великден се включва в кампаниите по проекта. Общата сума, дарена от Kaufland България от началото на сътрудничеството до момента, е в размер на 338 957 лева. От началото й по програма „Топъл обяд“ е осигурена безплатна храна в училище на 14 500 нуждаещи се деца. Общо 1 978 614 лева са набрани и предоставени досега от съвместни кампании с корпоративни партньори от Мрежата за благотворителност на БЧК, чийто член е и Kaufland България. Дарение от 2 лв. осигурява обяд на едно дете.

Повече за съвместната кампания на Кауфланд и БЧК можете да откриете в сайта на Български червен кръст.