» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Kaufland България подкрепя „Топъл обяд“ на БЧК за десета поредна година

06 December 2018 15:57, Aleksandra Ivanova
Emission of: Nabludatel.BG 6 months ago, number of readings: 267
....................................

Тази Коледа Kaufland България подкрепя за 10-а поредна година програмата „Топъл обяд“ на Българския червен кръст (БЧК).

В специални кутии във всички магазини на търговската верига клиентите на Kaufland България могат да даряват средства за безплатен обяд на деца в неравностойно положение - сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители. Кампанията започна на 30 ноември и ще продължи до 8 януари.

Набраните средства ще бъдат дарени за осигуряване на безплатен обяд на 1650 деца по програмата през учебната 2018/2019 година. За някои ученици осигуряването на храна по програмата „Топъл обяд” е стимул да посещават редовно учебни занятия.

Kaufland България вече 10 години всяка Коледа и Великден се включва в кампаниите по проекта. Общата сума, дарена от Kaufland България от началото на сътрудничеството до момента, е в размер на 338 957 лева. От началото й по програма „Топъл обяд“ е осигурена безплатна храна в училище на 14 500 нуждаещи се деца. Общо 1 978 614 лева са набрани и предоставени досега от съвместни кампании с корпоративни партньори от Мрежата за благотворителност на БЧК, чийто член е и Kaufland България. Дарение от 2 лв. осигурява обяд на едно дете.

Повече за съвместната кампания на Кауфланд и БЧК можете да откриете в сайта на Български червен кръст.