Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици и учители подпомогнаха благотворителни каузи в навечерието на Коледа

18 декември 2018 17:40, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 години, брой четения: 2120
Коледен базар

"Коледа е! Бъдете всички здрави и бодри! Да е благословена земята ни и да се ражда повече жито през идната година! Да е спорен трудът на орачите и да са обилни трапезите на рода ни!". С тази коледарска благословия, отправена от ученици от ЦДО от 4. клас, започна Коледният базар в ОУ "Елисавета Багряна". Събитието се проведе на 17 декември във форума на учебното заведение. Облечени в традиционни народни носии, коледарите внесоха много коледно настроение със своята изява.

Коледният базар беше открит традиционно от директора на училището г-жа Величка Христова. "Поздравления за сръчните ни ученици, учители и родители, които изработиха тези прекрасни изделия. Тази година базарът отново ще бъде с благотворителна цел. Ще подпомогнем наонатологичното отделение към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" при закупуването на кувьоз. Ще помогнем и за лечението на ученик от 3. клас при ОУ "Димитър Петров", каза при откриването г-жа Христова. Тя пожела на всички присъстващи весели коледни и новогодишни празници и много късмет през новата година.

Богат и разнообразен беше изборът при закупуването на ръчно изработени сувенири, сурвакници и лакомства в тазгодишния коледен базар в ОУ "Елисавета Багряна". С продажбата им, ученици, учители и родители дадоха своя принос за подпомагане на две благотворителни каузи, зад които застанаха много сливенски граждани. Едната кауза е за закупуване на нов кувьоз за нуждите на неонатологичното отделение на областната болница в Сливен, а другата - лечение на дете.

Снимки

Коледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базарКоледен базар