Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Хосе Карерас излиза с 67 българи на сцена за бенефиса в София

20 декември 2018 15:12, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 6 месеца, брой четения: 253
Хосе Карерас

Един от последните живи велики тенори Хосе Карерас избра да излезе на сцена за последния си концерт в България с оркестъра на Софийската опера и балет. Испанецът ще гастролира с 67 български музиканти на 11 май 2019 г. в най-голямата ни зала „Арена Армеец“.

Маестрото се е спрял на професионалистите от Операта след като организаторите на събитието

АРТ БГ са му предложили няколко варианта. Карерас е обосновал решението си с огромния опит на оркестъра с оперната музика не само в България, но и с гастролите си по целия свят. Формацията познава отлично голяма част от класическите арии, които Карерас ще изпълни в София през пролетта на следващата година. Музикантите ще разучават обаче и допълнителен материал, чийто партитури екипът на тенора ще изпрати съвсем скоро.

В грандиозния спектакъл, в който ще се включат над 120 човека екип ще бъде последно Adios! на маестрото с българската публика, в което той ще изпее всички незабравими арии, превърнали се в емблеми на няколко десетилетия. Концертът ще бъде изключително специален за дългогодишната кариера на един от Тримата тенори, защото ще бъде последен и за целия Балкански полуостров.

Бенефиса на Хосе Карерас ще дирижира уважаваният испански диригент Давид Хименес. Очаква се скоро да бъдат обявени и още гост-музиканти за концерта.

Билети за концерта са в продажба на цени от 50 лв до 110 лв, и ВИП места по 180 лв.

Източник: Монитор