Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният информационен център представи отчет за дейността си

20 декември 2018 17:28, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 716
---

В присъствието на представители на местни и национални медии екипът на Областен информационен център Сливен отчете своята дейност и постигнатите резултати за периода 2016-2018 г.

Центърът е създаден по проект на Община Сливен, а изпълнението му приключва в края на настоящата календарна година.

Основното направление, в което ОИЦ Сливен работи, е информиране за актуалните процедури за кандидатстване и финансиране по Оперативните програми.

В рамките на 36 месеца Центърът е организирал 72 публични информационни събития на територията на цялата област, в които са взели участие 1488 представители на различни целеви групи.

За последните три години дейност екипът на ОИЦ Сливен е посрещнал общо 1901 посетители. Предоставени са на място, по електронната поща и по телефон навременни и компетентни отговори на 1961 въпроси на граждани и потенциални бенефициенти при търсене на подходящо финансиране за реализация на тяхната идея.

Екипът на ОИЦ Сливен е взел участие и в три национални кампании, проведени от Мрежата от 27 Областни информационни център за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България.

Един от основните приоритети в дейността на Центъра е също събирането и популяризирането на проекти с европейско финансиране. В тази връзка са изготвени брошури и видео клипове с успешно реализирани проекти в региона.

Екипът на ОИЦ Сливен разпространява и месечен електронен бюлетин „Еврофондовете“ с актуална информация относно Кохезионната политика на Европейския съюз и нейните конкретни измерения за област Сливен.

Центърът предоставя още възможност за ползване на място на специализирана литература и информационни материали, издавани от Европейската комисия, Управляващите органи на Оперативните програми и др.

ОИЦ Сливен ще продължи да изпълнява своята дейност и през следващите три години с финансовата подкрепа на ОП „Добро управление“ 2014-2020 г. Основният приоритет в работата на Центъра отново ще бъде повишаване на информираността сред жителите на областта за възможностите за кандидатстване с проекти, финансирани с европейски средства, популяризирането на добри практики от успешно приключили такива, а също и предоставяне на информация за напредъка на страната ни в подготовката на програмен период 2021-2027 г.