Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Наши ученици са отново първи

21 декември 2018 17:50, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 години, брой четения: 1930
Коледен турнир

Коледен турнир по футбол събра във физкултурния салон на ОУ "Елисавета Багряна" над 100 ученици от пет училища. Те премериха сили в навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово, за да покажат, че спортът е здраве. Участниците бяха от ОУ „Елисавета Багряна“, СУ „Пейо Яворов“, ОУ „Панайот Хитов“, СУ „Йордан Йовков“ и СУ „Константин Константинов". В учебните заведения се развиват превантивни спортни занятия от програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Сливен.

Спортната проява беше открита от директора на ОУ "Елисавета Багряна", г-жа Величка Христова. Тя приветства участниците и пожела на всички успех. След това беше направена демонстрация по олимпийско карате от групата, водена от учителя по физическо възпитание и спорт, г-н Николай Колев. Каратистите са включени в проекта на Комисията и изпълняват успешни тренировки. Групата се състои от момичета и момчета от пети клас. Нашето училище е уникално със своята дейност, занимавайки учениците с олимпийско карате. Останалите участници в проекта имат дейности по футбол, волейбол, лека атлетика и спортни игри.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха таланти на училището-домакин на турнира. Те пяха и танцуваха. Коледно настроение внесоха коледари от 4. клас.

Веднага след демонстрацията и развлекателната програма започнаха футболните срещи между училищните отбори. Първи се класираха футболистите от ОУ "Елисавета Багряна", на второ място - от СУ "Пейо К. Яворов", а на трето място - от СУ "Константин Константинов". Отличените получиха подаръци от заместник – кмета Пепа Чиликова, която им пожела много здраве, светли празници и много успехи в училище и в спорта.

Организатор на Коледния турнир беше Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Община Сливен.

Снимки

Коледен турнирКоледен турнирКоледен турнирКоледен турнирКоледен турнир