Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Доброволци от БЧК с Коледна мисия за болните деца в Пловдив

24 декември 2018 15:26, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 6 месеца, брой четения: 205
...

20 доброволци от Българския младежки Червен кръст (БМЧК) в Пловдив ще зарадват 100 деца в пловдивски болници с коледни подаръци.

Всяка година БМЧК организира традиционната си Коледна кампания „Кутии на приятелството“. В рамките на кампанията ученици от различни пловдивски училища имат възможност да дарят нови играчки, книжки и лакомства, опаковани и надписани с послания от тях, които след това ще достигнат до децата, принудени да прекарат Коледно-новогодишните празници в болничните заведения на гр. Пловдив.

Коледна кампания на БМЧК през 2018 г. стартира през месец ноември. С желание в кампанията се включиха ОУ „Екзахр Антим I“, СУ „Любен Каравелов“ и ДГ „Мая“. Децата и младежите трескаво подготвяха и събираха играчки, лакомства и книжки. За някои от тях това беше първа проява на дарителски жест. Пловдивската организация на БЧК обедини подаръците и грижливо описа на етикетчета пола и възрастта, за която са подходящи.

На 21 декември доброволците от БМЧК вече бяха в отделението по педиатрия в УМБАЛ „Пловдив”. На 27 декември от 10 часа и на 28 декември в същия час те ще посетят Детската клиника и Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ „Св. Георги”.

Източник: Монитор