Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Коледно веселие се състоя на Рождество Христово

25 декември 2018 14:36, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 884
---

Коледно веселие събра днес жители и гости на града на пл. ,,Цар Освободител”, пред сградата на Общината. То беше открито от кмета на община Сливен Стефан Радев, който пожела на присъстващите здраве, късмет и светли празници. ,,Нека да споделим красотата и обичта на тези светли дни със семействата си, приятелите и най-близките ни хора. Честито Рождество Христово!”.

В празника участваха децата на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при НЧ „Хаджи Димитър – 1937“ и Детски фолклорен ансамбъл „Българче“ при ОУ „Христо Ботев“ и НЧ „Хаджи Димитър – 1937“, с ръководител Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова. В празничното хоро и тази година се включиха граждани.

Сред присъстващите бяха още председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, заместник – кметовете Румен Иванов и Пепа Чиликова, секретарят на Общината Валя Радева и представители на различни институции и организации в града.

Коледно-новогодишната програма на Община Сливен продължава с поредното издание на фолклорния събор „Зимни празници в Мечкарево”, което ще се проведе утре, 26 декември.

Специален гост на общоградското веселие на 31 декември „Заедно в Новогодишната нощ” ще бъде певицата Славка Калчева. То ще започне в 23.30 часа на пл. „Цар Освободител”. В него ще се включат и Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

Василиева света литургия ще бъде отслужена на 1 януари, 2019 г. в Катедрален храм „Св. Димитър”.

25.12.2018 г.

Снимки

---------------------------------------------