Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Юнкер изригна заради външните граници на евросъюза

30 декември 2018 09:39, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 5 месеца, брой четения: 259
Жан Клод Юнкер

Председателят Европейската комисия Жан-Клод Юнкер упрекна в лицемерие онези страни от ЕС, които настояваха за укрепване на външните граници, но сега се оплакват, че сумите за това са твърде големи.

В интервю за днешния брой на изданието "Welt am Sonntag" той коментира проблема с нелегалната миграция.

"Всички лидери на държави и правителства от членките на ЕС две години настояваха за подобряване на защитата на външните граници. Но сега от всички страни се появяват съмнения: говори се за покушение срещу националния суверенитет, за това, че всичко става много бързо и сумите са твърде големи. Това е крещящо лицемерие." - обобщава Юнкер.

В края на октомври германското правителство изрази съмнения за възможността да бъде увеличен броят на служителите на европейската гранична служба Frontex в скоро време.

"Предложението да се увеличи броят на служителите на Frontex на 10 хиляди до 2020 г. е колосална задача", се казва в изявление на германското правителство.

Затова Берлин апелира срокът да бъде удължен.

През септември в годишната си реч за състоянието на ЕС Юнкер представи нови предложения за по-ефективна защита на външните граници на общността. Те предвиждат Frontex да има собствени кораби, самолети, автотранспорт и до 2020 г. служителите му да станат 10 хиляди.

Източник: Монитор