Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Още три читалища бяха домакини на събития за културното многообразие в Европа

02 януари 2019 14:33, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 881
Ябланово - 1

Още три читалища в Сливенска област бяха домакини на събития, посветени на европейското културно многообразие. Събитията се състояха в последните дни на 2018 година и в тях се включи местното население.

НЧ „Св.св. Кирил и Методий – 1914“ в Твърдица представи коледните традиции в България и Италия. С участието на публиката бяха пресъздадени традиционни обичаи. Бяха подредени кътове със символите на празника, трапези с типични за двете страни специалитети. Гост бе кметът на общината Атанас Атанасов.

Четиринадесет рождественски песни на български, английски, португалски и други европейски езици прозвучаха в православния храм „Света Богородица“ в Нова Загора. Организатор на концерта бе НЧ „Диньо П.Сивков“ в града.

 

НЧ „Възраждане – 1954“ съвместно с ОУ „Н.Вапцаров“ котленското с.Ябланово предизвикаха интереса и на учениците, и на техните родители, близки и учители с програма, посветена на английската култура. В препълнената училищна зала бяха представени творби на известни писатели, рецитали и песни, свързани с битието и духовните традиции на английския народ. Проведен бе и открит урок.

Трите събития са последните от серията инициативи, които се проведоха през 2018 г. в Сливенска област във връзка с Комуникационната стратегия на България за ЕС.

Снимки

Ябланово - 2Ябланово - 3Ябланово - 4Нова Загора - 1Нова Загора - 2Нова Загора - 3Нова Загора - 4Твърдица - 1Твърдица - 2Твърдица - 3Твърдица - 4