Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Оставиха в ареста мъжа, врязал се с кола в чужденци в Германия

02 януари 2019 15:59, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 5 месеца, брой четения: 198
Полиция

Мъжът, който в новогодишната нощ се вряза умишлено с лек автомобил в чужденци в Германия, остава в предварителния арест по обвинения в опит за убийство, постанови германски съд, предадоха световните агенции.

Петдесетгодишният германец, хранещ ненавист към чужденците, насочил колата си с голяма скорост към групи хора, празнуващи Нова година на улици в градовете Ботроп и Есен, Западна Германия. Той беше арестуван в нощта на 31 декември срещу 1 януари.

По последни данни броят на ранените при двете атаки е 8. Сред тях са момче на 4 години и неговата 29-годишна майка, която е от афганистански произход, както и 10-годишно сирийско момиче.

Четиридесет и шест годишна сирийка също е сред ранените. Тя беше в тежко състояние, но бе оперирана и сега животът й е вън от опасност.

Водачът на автомобила, който има психически проблеми, е имал ясното намерение да убива чужденци, каза вчера вътрешният министър на провинция Северен Рейн - Вестфалия Херберт Ройл.

Мъжът, който от години е безработен, казал пред полицаи след като бил арестуван, че многото чужденци са проблем за Германия, който той иска да реши.

Източник: БТА
Снимка: БГНЕС