Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

До 15 февруари в Сливен продължава раздаването на храни за бедни

03 януари 2019 15:05, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 445
Помощи за бедни

От 17 декември Българският червен кръст (БЧК) в Сливен започна раздаването на хранителни помощи от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица

Право на подпомагане по програмата имат лица и семейства, получили целева помощ за отопление през 2017/2018 г., майки с месечни помощи за отглеждане на дете до една година, лица с трайни увреждания с право на чужда помощ и месечна добавка за социална интеграция, лица и семейства, получаващи месечни помощи за отглеждане на деца с трайни увреждания, както и семейства пострадали при бедствия и аварии.

Раздаването на хранителните помощи ще става по график. В община Сливен от 17 декември до 15 февруари ще работи пункт на ул. „Георги Икономов” № 2. За квартал „Надежда” от 7 януари до 15 февруари ще бъде отворен пункт с адрес кв. „Даме Груев”, бл. 28. За селата от община Сливен и за квартал „Речица” раздаването на хранителните помощи ще продължи от 10 януари до 20 февруари. В община Нова Загора помощите ще се получават от 8 януари до 12 февруари в два временни пункта – в Младежкия дом на Нова Загора и на ул. „Освобождение” №1 за квартал „Шести”. В община Твърдица хранителните помощи ще се раздават от 9 януари до 12 февруари на ул. „Заводска” № 17. В община Котел временният пункт на ул. „Св. св. Кирил и Методий” № 7А ще работи от 16 януари до 20 февруари, съобщава Actualno.com.

Снимка: Дарик