Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Шефовете на АПИ си купуват луксозни джипове

04 януари 2019 21:06, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 824
Договор

В края на миналата година Агенция „Пътна инфраструктура” е обявила обществена поръчка за закупуването на два нови високо проходими автомобила за нуждите на управлението.

Това е втори опит ръководството на агенцията да се сдобие с луксозни автомобили. Подобна обществена поръчка беше спряна през пролетта.

За изпълнител e избран „Вестауто – М“ ООД, който ще предостави на Пътната агенция джипове „Volkswagen Touareg”, на обща стойност 222 хил. лв. Това става ясно от публикуваните договор, техническо предложение и ценова оферта в сайта на АПИ. От документите става ясно, че фирмата-изпълнител има 60 дни да достави автомобилите.

В съобщение до медиите Агенция „Пътна инфраструктура“ информира, че естеството им на работа изисква наличието подобни коли.

„Двата високо проходими автомобила са необходими за шофиране през зимата и при тежки метеорологични условия, когато трябва да може да се преминава безпрепятствено и безаварийно през високопланински райони, през пресечени терени и участъци в строителство и т. н., което е невъзможно да се осъществи с автомобил, предназначен за градски условия“, пишат от АПИ и допълват, че през миналата година е проведена обществена поръчка за покупката на 51 нови автомобила, които са за областните пътни управления и ще отговарят за зимното поддържане на близо 20 000 км републиканска мрежа.

От Пътната агенция посочват още, че през 2018 г. и 2017 г. са бракувани 117 превозни средства, а над 65% от автомобилния парк на администрацията е над 10-годишен и това налага неговото обновяване.

През 2016 г. подобна обществена поръчка предизвика скандал.

Тогава три луксозни джипа „Тoyota”, които бяха купени за обслужване на държавните горски стопанства в Смолян, Сливен и Благоевград, се оказа, че се ползват от Националната служба „Охрана”.

Премиерът Бойко Борисов беше заснет лично да ги шофира.

Източник: bTV