Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD стартира 2019 година с пълна гама мобилни предложения: нови Ryzen™, Athlon™, и A-серия процесори за ултратънки, масови и Chromebook лаптопи

07 януари 2019 09:50, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 264
AMD също така предлага “Zen” -базирани  Athlon мобилни процесори

— Новите чипове за преносими компютри осигуряват богата функционалност, висока производителност и живот на батерията за целодневна работа—

 

Лас Вегас, CES 2019 – 6 януари 2019 г. —Днес AMD (NASDAQ: AMD) обяви първите членове на своята гама мобилни решения, обхващащи всички ноутбук сегменти: 2-ро поколение AMD Ryzen 3000 серия мобилни процесори за ултратънки и гейминг лаптопи, AMD Athlon 300 серия мобилни процесори за масовите ноутбуци, с бързи и ефективни “Zen” изчислителни ядра и оптимизирани 7-мо поколение AMD A-серия процесори за Chromebook модели. Освен това AMD обяви, че от това тримесечие геймърите, създателите на съдържание и ентусиастите ще могат да инсталират пакета Radeon™ Software Adrenalin, за да се възползват от най-новите GPU характеристики и оптимизации за игри на всички системи с AMD Ryzen™ процесори и Radeon™ графика.

 

“Потребителите очакват мобилни PC, които се справят превъзходно с ежедневните задачи и с тежките изчислителни натоварвания, и с нашия най-нов портфейл от мобилни предложения AMD осигурява точно това за всички нива на пазара,” каза Саид Мошкелани, старши вицепрезидент и управител на поделението Клиентски изчислителни решения в AMD. “Потребителите на ноутбуци искат да изпитат най-новите функции, докато стриймват, играят или извършват своята работа по-бързо. AMD осигурява решения за широка гама мобилни компютри, които ще посрещнат тези очаквания със светкавична производителност, богата графика и дълъг живот на батерията.”

 

2-ро поколение Ryzen мобилни процесори, сред които най-бързия в света чип за ултратънки лаптопи

Произведени по 12nm технология, новите мобилни процесори AMD Ryzen™ 3000 серия предлагат най-висока производителност в своя клас с впечатляващи подобрения, значително надминаващи конкуренцията.

• Новите AMD Ryzen мобилни процесори осигуряват:

o Богата функционалност като Wake on Voice (събуждане с глас), Modern Standby, плавни PC игри и 4K HDR стрийминг способности;

o Живот на батерията за до 10 часа възпроизвеждане на видео;

o AMD Ryzen 7 3700U може да редактира мултимедия до 29% по-бързо от Intel Core i7-8550U, а AMD Ryzen 5 3500U може да зарежда уебсайтове до 14% по-бързо от Intel Core i5-8250U;

• Потребителите ще могат да закупят първите ноутбуци с Ryzen мобилни процесори от 2-ро през 1-вото тримесечие на 2019 г., като много нови модели се очакват да излязат през годината. Те ще бъдат предлагани от Acer, ASUS, Dell, HP, Huawei, Lenovo и Samsung.

• От 1-вото тримесечие на 2019 г. AMD планира да осигури редовни актуализации на Radeon Software Adrenalin за всички Ryzen процесори с Radeon Vega графика от AMD.com, с честа поддръжка на новите игри, подобрена производителност и стабилност.

• AMD също така предлага “Zen” -базирани Athlon мобилни процесори, за да могат мобилните компютри да отговорят на почти всеки бюджет. Тези чипове ще бъдат достъпни с машини от глобалните OEM производители от началото на 2019 г.

7-мо поколение A-серия процесори за Google Chromebook устройства

• 7-мото поколение AMD A-серия процесори осигурява отлична работа за ежедневни задачи, социални мрежи, стрийминг и онлайн игри. Моделът AMD A6-9220C предлага:

o До 23% по-бързо сърфиране в интернет и до 24% по-бърза работа на уеб-приложенията от Intel Pentium N4200 и Celeron N3350;

o До 3.2 пъти по-бърза работа с електронна поща и до 74% по-висока производителност в офис приложения от Intel Pentium N4200 и Celeron N3350;

o До 42% по-висока производителност при редактиране на снимки и до 43% по-бърза работа с онлайн игри от Intel Pentium N4200 и Celeron N3350.

• Стартирайки с Acer Chromebook 315 и HP Chromebook 14, водещите глобални OEМ-и ще пуснат няколко Chromebook модели с AMD чипове през 2019 г., за бърза и ефективна изчислителна работа и живот на батерията, които отговарят на потребителските нужди.

По време на CES 2019, д-р Лиса Су, президент и СЕО на AMD, ще произнесе програмна реч, която е предвидена за сряда, 9 януари, от 9:00 в Балната зала на Венецианския дворец. Посетителите на CES 2019 ще могат отблизо да се запознаят с продуктите и технологиите на AMD в Клуб AMD на изложението от 8 до 11 януари. За допълнителна информация, моля, посетете www.amd.com/en/events/ces.

 

Снимки

Стартирайки с Acer Chromebook 315 и HP Chromebook 14