Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD обяви първата в света 7nm геймърска графична карта

10 януари 2019 15:26, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 5 месеца, брой четения: 351
AMD-logo

– AMD Radeon VII предлага 2 пъти повече памет, 2,1 пъти повече пропускателна способност към паметта, средно до 29 % по-висока производителност в игрите и средно до 36 % по-висока производителност в интензивно натоварващите мултимедийни приложения в сравнение с Radeon RX Vega 64 –

 

Лас Вегас, Невада, 9 януари 2019 г. — AMD (NASDAQ: AMD) днес обяви първата в света 7nm геймърска графична карта AMD Radeon™ VII. Тя е проектирана за изключителна производителност и удивителни изживявания за най-новите AAA заглавия, eСпортове и виртуална реалност, за натоварващи приложения за 3D рендериране и видео-редактиране, и изчизлителни товари от следващо поколение.

Изградена по усъвършенствана AMD Vega архитектура, картата AMD Radeon VII предлага 2 пъти повече памет, 2,1 пъти по-висока пропускателна способност при обмена на данни с паметта, до 29 % по-висока гейминг производителност и средно до 36 % по-висока произяводителност в приложенията за създаване на съдържание в сравнение с топ-картата на производителя AMD Radeon™ RX Vega 64. За геймърите AMD Radeon VII може да активира максималните настройки за екстремни кадрови скорости на най-високи резолюции. Картата също така осигурява безпроблемен HDR гейминг с резолюция 1080p, на широк екран 1440p и 4K, и позволява работа с приложения за редактиране на снимки и видео на 8K монитори.

“AMD Radeon VII е най-високопроизводителната геймърска карта, която сме създали до сега,” каза Скот Херкелман, корпоративен вицепрезидент и управител на Radeon Technologies Group в AMD. “Тя е за геймъри, създатели на съдържание и ентусиасти, които искат визуализации с най-високо качество, безкомпромисна производителност и поглъщащи изживявания.”

Разработчици на игри и партньори на компанията вече работят с AMD Radeon VII

Водещи разработчици на игри и партньори на AMD вече се възползват от невероятните характеристики и производителност на AMD Radeon VII. graphics card provides. Alienware Area 51 ще комбинира новата карта с 2-ро поколение AMD Ryzen™ Threadripper™ процесори за 4K гейминг. Професионалният отбор в еСпортовете Fnatic ще използва AMD Radeon VII картите в игрални РС за тренировки и онлайн състезания.

Ключовите характеристики на AMD Radeon VII включват:

• Изключителни възможности: Radeon VII GPU е изработена по 7nm технология. Тя разполага с 60 изчислителни модули /3840 поточни процесори на тактова честота до 1,8 GHz и 16 GB ултрабърза HBM2 памет. Интерфейсът с паметта е по 4096-битова шина и осигурява 1 TB/s пропускателна способност за работа с изображения с ултрависоки резолюции.

• Работа с 3D приложения в реално време: Radeon VII графичната карта осигурява високата производителност необходима за най-натоварващите 3D приложения за рендериране и видео-редактиране. Тя предлага 27% по-висока производителност в популярното приложение Blender за 3D съдържание, с до 27% по-висока производителност в приложението DaVinci Resolve 15 за професионално видеоредактиране, коригиране на цветове и визуални ефекти, и до 62% по-висока производителност в изчислителния бенчмарк OpenCL™ LuxMark в сравнение с AMD Radeon RX Vega 64.

• Екстремен гейминг: AMD Radeon VII осигурява изключителна производителност в DirectX® 12- и Vulkan®-базираните игри, до 35% по-висока производителност в Battlefield™ V и до 42% по-висока производителност в Strange Brigade®, в сравнение с AMD Radeon RX Vega 64., както и до 25% по-висока производителност в популярното еСпорт заглавие Fortnite®.

• Плавен гейминг с Radeon FreeSync: При високите скорости на съвременните графични карти кадровите скорости често надвишават честотата на опресняване на мониторите, което води до накъсване или забавяне на картината. С технологията AMD Radeon FreeSync, поято се поддържа от над 550 игрови монитори, играчите могат да се наслаждават на плавен гейминг на всяко ниво. Освен това, технологията AMD Radeon FreeSync™ 2 HDR предлага 2 пъти по-добра яркост и цветови обем от sRGB.

• Отлична работа със софтуерния пакет AMD Radeon Software: AMD Radeon Software осигурява поддръжка с драйвери от „Ден 0“, както и оптимизации на игрите за подобрения в производителността. Геймърите безпроблемно могат да записват, изпращат и споделят своите забележителни моменти в игрите с Radeon™ ReLive, да следят производителността на своите системи и да общуват помежду си с приложението AMD Link , както и да правят фини настройки според своите нужди с технологията Radeon™ WattMan.

Три игри с покупката на AMD Radeon™ VII

С пакетното предложение на AMD ‘Raise the Game Fully Loaded’ AMD планира да дава безплатни PC версии на очакваните с нетърпение Resident Evil™ 2, Devil May Cry™ 5 и Tom Clancy’s The Division® 2 с покупката на карти AMD Radeon™ VII или компютри с Radeon™ VII, както и с покупката на други избрани Radeon™ карти и компютри с тях. За допълнителна информация, моля, посетете www.amd.com/raisethegame.

Цени и наличности

Графичната карта AMD Radeon VII се очаква да бъде пусната на пазара от 7 февруари 2019 г. на крайна цена $699 (за САЩ). Тя ще бъде предлагана от водещите производители на видеокарти.

Поддържащи източници

• Научете още за AMD Radeon™ VII тук

• Следвайте @Alienware в Twitter

• Become a fan of Radeon on Facebook

• Следвайте AMD в Twitter @AMD

• Следвайте Radeon™ графиката в Twitter

 

За AMD

В продължение на над 45 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, и Facebook и Twitter страниците на компанията.