Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от Езикова гимназия Сливен ще представят страната ни в Европейския парламент в Страсбург

14 януари 2019 17:36, Николай Димитров (ГПЗЕ )
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 5 години, брой четения: 6958
ПГПЗЕ спечели състезанието на Европейския съюз

На 12 януари 2019 г. в град Сливен, зала ‘’Май” се проведе регионално състезание, организирано от Европейския парламент в България. Право на участие имаха ученици между 16 - 18 годишна възраст. На самото състезание се явиха 9 училища от Сливенска и Ямболска области.

Отборите, които премериха сили са: от Сливен – ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов”, 5- то СУ „Пейо Яворов”, ПГИ „Д-р Димитър Табаков” и ППМГ „ Добри Чинтулов”; от Ямбол – ЕГ „Васил Карагьозов”, ПГИ „ Г. С. Раковски”, ПГХТТ, ПМГ” Атанас Радев” ; от Стралджа - СУ „П.К .Яворов”

Отборите бяха оценявани от жури в състав: председател - Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕП в България; членове - Владимир Уручев, член на ЕП от групата на ЕНП ; Нено Ненов, акредитиран сътрудник от екипа на Ева Майдел от ЕНП. Като гост в журито беше и заместник - кмета на Община Сливен г-н Стоян Марков

Учениците, представители на Езикова гимназия, спечелиха доверието на журито с перфектно презентиране на знанията си на въпроси, свързани с „Политиката на разширяване на ЕС” и ползите от разширяването му. Темите бяха дискутирани и представени на български и английски език от: Мария Василева - (Маша), Жоржина Иванова, Габриела Йорданова, Дамян Василев, Деница Балчева; резерви - Станилина Георгиева и Емануела Кожлеева. Силна опора при подготовката на учениците беше Георги Янев – псиголог в ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“.

Знанията и добрите умения по дебатиране бяха достойно оценени и получиха заслужена награда - посещение в Страсбург, седалището на Европейския парламент, където в рамките на три дни учениците ще се запознаят с работата на евродепутатите. Така на практика ще приложат и знанията по езиците, по които се обучават в гимназията.

Снимки

ПГПЗЕ спечели състезанието на Европейския съюзПГПЗЕ спечели състезанието на Европейския съюзПГПЗЕ спечели състезанието на Европейския съюз