Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 01.09.2010 год. в областна администрация постъпи искане от кмета на Община Сливен Йордан Лечков за предоставяне на имот ...

03 септември 2010 09:14,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1192
снимка

На 01.09.2010 год. в областна администрация постъпи искане от кмета на Община Сливен Йордан Лечков за предоставяне на имот - частна държавна собственост, сграда на бивша „Популярна банка” – Сливен, с граждански адрес ул. „ Димитър Пехливанов ” № 1.

Искането е във връзка с необходимостта от трайно решаване на съществуващия от много години проблем със сградния фонд ползван от Държавния куклен театър – Сливен. Държавен куклен театър – Сливен е единствения професионален творчески институт за работа с деца в Сливенска област. Театърът не разполага със собствена материална база и се помещава в реконструираната за куклен театър сграда на бул.”Цар Освободител” собственост на Джамийското мюсюлманско настоятелство – Сливен и от 1992 година за ползването й заплаща наем. Заплащането на месечен наем в размер на 1000 лв. е изключително тежко финансово бреме за театъра.

За сградата на бивша „Популярна банка” – Сливен вече няколко години се водят съдебни спорове с ТВК Сливенска популярна каса – Сливен, която претендира, че е собственик на недвижимия имот заедно с построената в него триетажна обществена сграда. С Решение № 24 от 23.02.2010 год., Върховният касационен съд на Република България обезсилва въззивно Решение № 344/23.01.2009г. по в.гр.д. № 406/2008 г. на Сливенския окръжен съд и оставеното с него в сила Решение № 271/07.04.2008 г. по гр.д. № 846/2007 г. на Сливенския районен съд. Със същото съдът прекратява производството по делото. Решението не подлежи на обжалване. След датата на издаване на решението имотът, остава под управление на областния управител на Област Сливен.

Пред областния управител многократно са постъпвали искания от корпоративни клиенти за закупуване на имота. Техните интереси са категорично отклонени.

Във връзка с постъпилото искане от кмета на Община Сливен, областният управител е разпоредил да се предприемат необходимите действия, с цел удовлетворяване искането на Община Сливен.