Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев поздрави учениците, класирали се за участие на Олимпиадата по математика в Тайланд през 2019 година

21 януари 2019 15:14, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 875
---

Кметът Стефан Радев посрещна днес в Общината ученици от сливенски училища, класирали се за участие в Тайландската международна олимпиадата по математика - TIMO 2019. Финалът ще се проведе през месец април тази година на остров Пукет, Тайланд.

„Радвам се, че сте разбрали още от сега силата и стойността на образованието. Математиката е една от дисциплините, които ще Ви открие много възможности, и ще Ви помогне успешно да реализирате своя потенциал. Всяка една, решена от Вас задача, Ви обогатява, и ще Ви помогне да постигнете мечтите си“, заяви по време на срещата си с децата кметът Стефан Радев. Той пожела на малките математици много здраве, успехи, и да не спират да надграждат и прилагат наученото до момента.

От своя страна директорът на Детски комплекс – Сливен Георги Иванов изрази радостта си от факта, че доброто взаимодействие между директорите на училищата, учителите по математика и математическите школи в Детския комплекс дават отлични резултати. По този начин и град Сливен се представя достойно в престижни международни състезания.

8 деца от Сливен са представили достойно себе си и своето училище със завоювани медали от провелата се в края на ноември в град Стара Загора квалификация за TIMO 2019. С бронзов медал е била отличена Ния Парушева, а сребърни медала са получили Христиана Халачева, Марияна Софиева, Преслава Добрева и Християна Василева. Със златни медали са били отличени Петър Халачев, Раян Камаринчев и Денис Сираков. Те получиха своите грамоти и медали от кмета Радев, който им подари календар на Общината и цветен албум с едни от най-емблематичните места на Сливенския край.

На срещата присъстваха зам. кметът Пепа Чиликова, директори на училища, учителите по математика на отличените деца и техните родители.

21.01.2019 г.

 

Снимки

------------------------------