Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Осъдена до живот турска журналистка получи още 6 г. затвор

22 януари 2019 16:30, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 238
...

Tурски съд осъди днес известна журналистка, изтърпяваща доживотна присъда затвор, на още близо шест години затвор заради разпространение на информация, смятана за секретна от правителството, предаде „Ройтерс”, като се позовава на Анадолската агенция.

Назлъ Ълъджак бе осъдена на доживотен затвор заедно с още петима журналисти през февруари заради подпомагане на организаторите на опита за преврат от юли 2016 г.

Шестимата отхвърлиха тези обвинения.

Днес турски съд осъди Ълъджак на пет години и десет месеца затвор по друго дело, по което тя е обвинена в „споделяне на информация, която е трябвало да остане секретна заради сигурността на държавата”, съобщава Анадолската агенция.

Ълъджак, която е журналист, колумнист и бивш депутат, бе осъдена още на 14 месеца затвор миналата година заради обида към президента – нарушение, което подлежи на наказание до четири години затвор.

Заедно с Ълъджак други двама известни турски журналисти и братя - Ахмет и Мехмат Алтан, бяха осъдени на доживотен затвор през февруари.

Делото стана повод за коментари за свободата на печата и независимостта на съдебната система в Турция при управлението на Ердоган.

Източник: bTV
Снимка: Reuters