Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на проиграване на евакуация при пожар

06 декември 2016 15:44, Людмила Калъпчиева
Излъчване: ПГ по Механотехника преди 7 години, брой четения: 1738
Областният управител присъства на проиграване на евакуация при пожар

На 05.12.2016 г. областният управител Татяна Петкова присъства на практическо проиграване на занятие „евакуация при пожар“, проведено в Професионална гимназия по механотехника Сливен. Мероприятието се организира съвместно с Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и община Сливен.

 

Съгласно заданието пожарът е възникнал в кабинета по история на първи етаж. Директорът подава сигнал на тел. 112. Евакуацията на ученици и учители започва в 9.30 ч., като е докладвано на директора, че няма останали в сградата и пострадали ученици. Двама учители обаче са блокирани на първия и втория етаж и са тежко „обгазени“. Пристигналите пожарникари спасяват пострадалите, като „обгазеният“ от втория етаж е свален с пожарен кран.

 

На събитието присъстваха още ст. инсп. Тошко Колев – началник група „Пожарогасителна и спасителна дейност” към РД ПБЗН, Снежана Кънева - началник отдел „Сигурност, управление при кризи и ОМП" в община Сливен, Христо Христов - директор на ПГМ – Сливен.

Снимки

Областният управител присъства на проиграване на евакуация при пожарОбластният управител присъства на проиграване на евакуация при пожарОбластният управител присъства на проиграване на евакуация при пожар