Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПГ по Механотехника домакин на междуучилищно състезание "Пази детето на пътя!"

19 май 2014 15:48, Людмила Калъпчиева
Излъчване: ПГ по Механотехника преди 6 години, брой четения: 660
ПГ по Механотехника домакин на междуучилищно състезание "Пази детето на пътя!"

На 16 май 2014 година ПГ по механотехника – Сливен, партньор на ОД МВР - Сливен, МКБППМН – община Сливен и Детски комплекс - Сливен по Програма „Превенция на престъпността сред подрастващите” организира и проведе атрактивно междуучилищно състезание „ПАЗИ ДЕТЕТО НА ПЪТЯ!”.

 

Целта на състезанието бе участниците да демонстрират познания по правилата за БДП и умения за безопасно управление на автомобила, както и да се формира у тях чувство за отговорност при шофиране за опазване живота и здравето на подрастващите на пътя.

 

По регламент участници в състезанието са ученици от сливенските училища, притежаващи свидетелство за управление на МПС. Състезаваха се отборите на ПГЕЕ „Мария Кюри“, СПГСГ „арх.Н.Козаров“, ПГИ „Димитър Табаков“, ПГ по текстил и облекло и ПГ по механотехника. Състезателите първо решаваха тест/листовки по БДП, генерирани и оценени в компютърен вариант и изпълниха практическото задание по управление на учебен автомобил на очертания полигон на училището.

 

На първо място безапелационно се класира отборът на ПГ по механотехника, на второ място - отборът на ПГЕЕ „Мария Кюри“ и на трето място – отборът на ПГ по текстил и облекло. Най-безопасните водачи на МПС в индивидуалното класиране са: Първи - Ангел Пенков от ПГМ, втори - Валентин Стайков от ПГМ и трети - Николай Митев от ПГЕЕ.

 

Госпожа Лидия Радева, секретар на МКБППМН – община Сливен връчи купи и грамоти на призьорите- отбори и състезатели, а на всички участници - предметни награди и сертификати за участие.

Снимки

ПГ по Механотехника домакин на междуучилищно състезание "Пази детето на пътя!"ПГ по Механотехника домакин на междуучилищно състезание "Пази детето на пътя!"ПГ по Механотехника домакин на междуучилищно състезание "Пази детето на пътя!"ПГ по Механотехника домакин на междуучилищно състезание "Пази детето на пътя!"ПГ по Механотехника домакин на междуучилищно състезание "Пази детето на пътя!"