Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD Radeon VII: първият в света 7nm GPU за гейминг е вече на пазара

08 февруари 2019 09:30, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 6 месеца, брой четения: 307
AMD-logo

7 февруари 2019 г. - Днес AMD обяви пазарният дебют на първата в света графична карта за геймъри, изработена по 7nm технологичен процес. Това е Radeon VII, която осигурява изключително висока производителност и изживявания за геймърите за най-новите AAA, eСпорт и VR заглавия, както и за работа с тежките приложения за 3D рендеринг и видеоредактиране.

 

Изградена по усъвършенствана Vega архитетура от 2-ро поколение, видеокартата Radeon VII предлага 2 пъти по-висока скорост на обмен на данни с паметта в сравнение с Radeon RX Vega 64. Като позволява максимални настройки за екстремни кадрови скорости на най-високите резолюции, Radeon VII гарантира безпроблемен HDR гейминг на резолюции 1080p, ултраширока 1440p и 4K, и висока производителност в приложенията за редактиране на снимки изображения на 8K монитори.

 

Предназначена за геймъри, творци на съдържание и ентусиасти, графичната карта Radeon VII включва:

 

• 60 изчислителни единици, 3840 поточни процесори и тактови честоти до 1750 MHz за високопроизводителен гейминг и хипер-реалистични изображения.

• 16 GB HMB2 с 1 TB/s скорост на обмен на данни с паметта и 4096-битова шина с паметта позволява работата с текстури с ултра-висока текстура, близки до живота действащи лица и хипер-реалистична сценография.

• Изключителна производителност с DirectX 12 и Vulkan, включително подобрения до 35% в Battlefield V и 42% в Strange Brigade в сравнение с Radeon Vega 64.

• Производителност за 3D рендеринг, видео-редактиране и изчислителни натоварвания, включително до 27% по-висока производителност в Blender, до 27% по-висока производителност в DaVinci Resolve 15 и до 62% по-висока производителност в бенчмарка LuxMark, в сравнение с Radeon Vega 64.

• Най-голямата в света екосистема от технология за дисплеите с адаптивни честоти на опресняване, Radeon FreeSync предлага над 550 поддържани монитори за плавни, без накъсвания игри за всеки бюджет. Radeon FreeSync 2 HDR предлага над 2 пъти по-добра яркост и цветови обем в сравнение със sRGB.

 

Картата Radeon VII сега е налична на AMD.com на крайна потребителска цена (в САЩ) от $699 щатски долара. С промоционния пакет на AMD Raise the Game, геймърите, които закупят Radeon VII или РС с Radeon VII, ще получат безплатно PC версии на Resident Evil 2, Devil May Cry 5 и The Division 2 - трите най-очаквани игри за 2019 г.