Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОТКРИТ УРОК ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

08 февруари 2019 12:01, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 5 години, брой четения: 2424
deca

Открит урок по Английски език бе проведен на 07.02.2019 година в ОУ" Панайот Хитов", ръководен от г-жа Деница Стоева. Темата на занятието за петокласниците беше "Weird animal facts". Гости на събитието бяха Веселина Бонева - старши експерт по чуждоезиково обучение в РИО - Сливен, учители по Английски език от Сливен и Нова Загора, представител на община Сливен - г-жа Марияна Добрева – гл. експерт в Община Сливен, Петя Танева- директор на училището и колеги.

Целта на урока беше да се покаже нагледно как се обучават децата в тъй наречената "Класна стая без хартия", която е част от проекто - базираното обучение на учениците от 5 клас, въведено от тази година в училището. За целта химикали и тетрадки не бяха нужни, а само най- изкушаващото за децата- таблети и телефони. Чрез забавни интерактивни презентации, игри и викторини, изцяло създадени в онлайн платформите Kahoot!, Quizzez, Prezzi, г-жа Стоева показа, как иновацията и модернизирането на учебната среда може да мотивира учениците за по-лесно и достъпно усвояване на учебния материал, но може и да позволи деца със СОП активно да се включват в обучителния процес, да участват наравно със съучениците си и дори да им бъде интересно.

Гостите имаха възможност сами да се включат в урока, чрез допълнителни таблети, като в събеседването в края на урока изразиха своите положителни отзиви и бяха изключително доволни да се запознаят с нещо ново, забавно и в същото време образователно.

Снимки

госпожаotborЙоанаotbor 2otbor3госпожа2гостиотбор5презигоспожа3гости1децадеца2гости3