Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДЕН ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ!

06 февруари 2019 09:41,
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди 5 години, брой четения: 1264
БИ 1

Табло с интересна и полезна информация за безопасно използване на интернет съставиха ученици от Спортно училище „Димитър Рохов“. Иван Дойчев, Калоян Тенев и Христо Христов, заедно с Таня Манджукова – възпитател към Общежитието на училището, събраха материали с най-важните правила, които намаляват дигиталните рискове и повишават уменията, свързани с търсенето и използването на съдържание в интернет.

Инициативата е провокирана от кампания на Държавната агенция за закрила на детето, която протича под мотото „Общувай разумно в интернет“ . Тя е във връзка с Международния ден за безопасен интернет, който тази година се отбеляза на 5 февруари под мотото „Заедно за по-добър интернет“. Целта е да се обединят усилията на всички за превръщането на интернет в по-безопасна и благоприятна за развитието на децата среда.

Спортно училище „Димитър Рохов“ е съпричастно на тази идея и ще продължи с други инициативи да информира учениците и родителите за начини да се използват пълноценно възможностите, които предлага интернет, при ограничаване на рисковете за онлайн злоупотреби и постигане една по-безопасна виртуална среда.

Снимки

БИ 2БИ 3БИ 4