Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Болницата получи дарение 52 механични легла и 20 шкафчета от принцеса Теофана фон Саксен

11 февруари 2019 19:28, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 5 години, брой четения: 1849
---

52 механични легла с матраци и 20 шкафчета дари на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ саксонската принцеса от български произход Теофана фон Саксен. Оборудването ще бъде разпределено в различни отделения на болничното заведение. По думите на принцесата дарените придобивки са втора употреба, но са в отлично състояние и функционират като нови. Гост на пресконференцията, състояла се днес беше кметът на община Сливен Стефан Радев. Той благодари от свое име и от името на жителите на град Сливен за усилията, които Нейно Височество Теофана фон Саксен полага за лечебните заведения в страната.

„Благодарим Ви за приноса към нашата болница и това тя да се превръща във все по-приветливо място. Вярвам, че по този начин, освен добрите и неоценими лекарски грижи тук, пациентите ще получат по-голям комфорт и ще се чувстват в добри ръце“, заяви пред присъстващите в залата кметът. Той подари на саксонската принцеса възпоменателна монета „Старият бряст в Сливен“, албум с произведения от фонда на Художествена галерия „Димитър Добрович” и цветен албум на Община Сливен, отразяващ едни от най-емблематичните места на Сливенския край.

Благодарствен адрес от ръководството и лекарския екип на лечебното заведение прочете управителят на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Васислав Петров.

От своя страна принцесата изрази задоволството си от благотворителността, с която се занимава повече от 30 години. Тя сподели още, че най-голямата й радост е безусловната помощ, която оказва на хората през годините и тяхната благодарност.

На пресконференцията присъстваха още народният представител Десислава Танева и председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев.

Принцеса Теофана фон Саксен е от български произход, дъщеря на финансиста Петър Аладжов - директор на Българската търговска банка и върховен комисар на стопанството по време на Втората световна война. Принцесата, известна със своите благотворителни жестове, е дарявала през годините средства за паметника на Стефан Стамболов във Велико Търново и е осигурявала хуманитарни помощи за детски заведения. През 2013 година Министерството на здравеопазването я удостоява с почетен плакет.

Източник: Община Сливен

 

 

 

 

Снимки

------