Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ало измамници „изработили“ 8 млн.лв.

12 февруари 2019 16:20, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 6 месеца, брой четения: 219
Телефонна измама

8 млн. лв. са събрани от българските граждани чрез „ало измами“ за 2018 г. Това сочи статистиката на МВР. Данните огласи народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева по време среща с възрастните хора в комплекс „Зорница“ в Бургас- част от кампанията на бургаските депутати: „Заедно срещу ало измамите“.

Василева, заедно с Дияна Саватева, народен представител от ГЕРБ, говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева и инспектор Иван Панайотов от МВР извадиха на светло най-честите механизми за измами, обясниха начините за противодействие и отправиха призив заедно да изградим бариера срещу измамниците.

„Голяма част от потърпевшите са интелигентни хора, сред тях има и архитект, предал 100 000 лв. Това е сигнал, че срещу нас е изправен много гъвкав „съперник“, заяви Дияна Саватева. И подчерта, че най-добрата реакция при съмнително обаждане е да се затвори телефона, а след това и да се свържат с познат.

„Запомнете, че няма как полиция, прокуратура или социално подпомагане като институции да ви поискат пари - това е друга много разпространена схема. При съмнения за катастрофа с пострадал близък -обадете се на семейството си, на 112 или на КАТ. Само това са достоверни източници на информация“, каза Цветелина Рандева.

От полицията посочиха редица случаи за измами в цялата област. Комплекс „Зорница“ също не прави изключение, като освен възрастни хора, на прицел са и млади семейства. Бум на измами е имало през лятото с „освобождаване“ на климатици, внос от Турция, от митницата, както и с обмяна на турски лири по фалшив курс.

Източник: Дарик