Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев към консула на Турция в България Нурай Иньонтепе: Трябва да засилим икономическото и културното сътрудничество

15 февруари 2019 15:22, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 716
---

Кметът на Сливен Стефан Радев посрещна новия генерален консул в Генералното консулство на Република Турция в Р България със седалище гр. Бургас г-н Нурай Иньонтепе. Той беше на опознавателна среща в града. Кметът Радев запозна своя гост с историята, културните и архитектурните особености на Сливен.

„Сливен е първият индустриален град в България. Тук е създадена и първата текстилна фабрика още от времето на Османската империя. Ще се радвам да дойдете за по-дълго време, за да се разходим заедно и да се запознаете по-подробно с историята“, посочи кметът.

„Поздравления за сградата на общината. Невероятна е. А за картините в нея – нямам думи“, изрази впечатлението си Иньонтепе.

Дипломатът коментира, че двете страни могат да си сътрудничат в сферата на културата.

„От една година вече съм тук. Наблегнах на културата и изкуството, защото те обединяват народите“, посочи той.

От своя страна Стефан Радев запозна г-н Нурай Иньонтепе с Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници“, който се провежда всяка година в Сливен през май. Гостът отбеляза, че по време на събитието отново ще дойде за няколко дни.

Кметът изтъкна, че Сливен и побратименият турски град Текирдаг са изгубили връзките си.

„Имаме интерес да подновим връзките си и да съживим нашите традиции. Трябва да градим и нови връзки – културни и икономически“, коментира Радев.

Кметът представи пред Нурай Иньонтепе проектът за индустриалната зона. „Ще ми е интересен опитът на Турция в такъв вид проекти“, посочи още Стефан Радев.

15.02.2019 г.

 

Снимки

---------