Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Английски агенти дошли у нас, за да разследват отравянето на Гебрев

16 февруари 2019 10:44, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 584
Младен Маринов

Представители на английските служби от вчера са в България, за да работят заедно с колегите си по разследването, свързано с опита за убийство на Емилиян Гебрев”. Това каза вътрешният министър Младен Маринов по време на националното съвещание на МВР.

Той отказа конкретика колко точно британски експерти са тук, както и представители на кои служби са. „Монитор“ обаче научи, че агентите са шестима.

Нямало как при влизането в страната на Сергей Федотов, граничните полицаи да са знаели дали това е негово агентурно име, каза Маринов и отказа повече информация с кого се е срещал Федотов у нас.

През 2015 година, когато е първият подаден сигнал от бизнесмена, е работено само на национално ниво.

В една от почивките по време на съвещанието изявление даде и главния секретар на МВР Ивайло Иванов. То бе във връзка с обира на банков клон в столицата. От думите му стана ясно, че обирджията е бил сам и е избягал пеша. Той влязъл в банката, извадил оръжие и спрей, заплашил и касиерките и успял да напръска охранителя, след което успял да вземе около 12 000 лева. Парите касиерките сложили сами в торба, която мъжът подал. МВР не знае за извършителя нищо, освен с какво е облечен и с каква приблизителна височина е. Инцидентът е станал веднага след като клонът е отворил.

Ръководството на МВР се събра днес преди обяд на национално съвещание, за да очертае приоритетите си за тази година. Сред обсъжданите проблеми са битовата престъпност и телефонните измами. За да се справи с „Ало измамниците“, МВР обмисля нови подходи, каза вътрешния министър Младен Маринов.

Източник: Монитор