Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Цацаров прати екип на НСлС в Пловдив, от "Булмаркет" обвиниха железния път

16 февруари 2019 14:14, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 524
Дерайлиралия влак

Екип следователи от Националната следствена служба поема разследването за дерайлиралия товарен влак в Пловдив, съобщи преди Dir.bg говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

По думите й, столичните следователи, както и служителите на двете криминалистични лаборатории вече са отпътували за града под тепетата по разпореждане на Сотир Цацаров.

"Прокуратурата и лично главният прокурор бяха уведомени за инцидента тази сутрин. Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов пък е на мястото на инцидента. Под негово ръководство се извършват процесуално-следствени действия", уточни Арнаудова.

Говорителят на главния прокурор каза още, че в рамките на деня ще се извърши оглед на местопроизшествието, ще бъдат разпитани свидетели, за да се установи причината и евентуалната вина за настъпване на инцидента.

"Причинени са имуществени щети, няма пострадали хора, нито изтичане на газ. Институциите работят, има образувано досъдебно производство. Чака се тук да пристигне екип от Националната следствена служба. Към момента се разпитват свидетели. Общото с инцидента в Хитрино е, че водещият локомотив и на двете композиции е един и същ", каза пред журналисти окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Източник: dir.bg
Снимка: Plovdiv24