Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Нов водопровод, но не под, а над земята в Добрич

16 февруари 2019 14:48, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 години, брой четения: 695
Външен водопровод

С нов водопровод, но не под земята, а над нея, се сдоби жилищен блок в Добрич. За необичайния начин да получават вода сигнализираха живеещи в блока.

До странното съоръжение се стигнало след подмяната на уличния водопровод. За изненада на хората в блока водата в апартаментите им секнала.

Тогава от ВиК дружеството решили да ги включат с маркучи през мазетата. Вече две седмици хората нямат отговор нито от фирмата, която е подменила тръбите в района, нито от ВиК дружеството.

Според ръководителя на проекта за водния цикъл на Добрич при подмяната на тръбите отклонение към блока не е имало. Затова сега водното дружество трябва да изгради връзката.

"Влязохме във връзка с ВиК-а, те наистина са търсили домовото отклонение, доколкото разбрах не са го намерили и затова са направили тези временни водопроводи", каза инж. Живко Неделев, ръководител на водния цикъл в Добрич.

Според шефа на ВиК-а пък отклонението трябва да бъде направено по проекта за водния цикъл.

"Би трябвало, както са включени другите абонати по тая улица, така да бъде включен и този блок. Не е е този редът за доставка на вода. Кара се въздушно ток, Интернет, кабели, но не и вода”, заяви Тодор Гикински, управител на ВиК-Добрич.

А докато институциите си прехвърлят отговорността, хората се молят въздушният им водопровод да издържи, та поне вода да имат.

Източник: bTV