Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вдигнаха дерайлиралите цистерни на гара Пловдив

17 февруари 2019 10:44, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 443
Пловдив гара

Изправиха трите цистерни с пропан-бутан от влака, дерайлирал в района на Централна гара - Пловдив в нощта срещу събота. Двата локомотива, теглили композицията от 25 вагона с общо 1 900 т пропан-бутан, бяха изправени, но още са на линията.

Следствените действия днес продължават, разследващите правят огледи на местопроизшествието. Движението по жп линията Пловдив-Карлово е възстановено, започва да се работи и за отстраняване на щетите по релсите.

Още в събота сутринта управителят на фирмата превозвач "Булмаркет рейл карго" Петър Ганев предположи, че причина за дерайлирането на влака е счупен език на стрелка. И днес от фирмата продължават да твърдят, че вината е в жп инфраструктурата.

Разследването се провежда под наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив. Според окръжния прокурор Румен Попов и гл. комисар Николай Николов има няколко версии и всяка от тях е възможна. Факт е, че влакът се е движел със скорост около 32- 35 км/ч, той е пренасял товара си от Сърбия до гара Разпределителна-Пловдив. Спирачният път е бил около 40 м дълъг.

Снощи министър-председателят Бойко Борисов кацна със самолет от Мюнхен в Пловдив, където се срещна с областния управител Здравко Димитров и директора на ОД на МВР- Пловдив, за да се запознае лично със ситуацията.

Източник: БГНЕС