Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Голямо количество алкохол е причината за фаталното сбиване в Кюстендил

17 февруари 2019 16:57, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 година, брой четения: 694
Окръжният прокурор Камелия Стефанова и директорът на ОД МВР-Кюстендил Елиан Стамболийски

Употребата на голямо количество алкохол е причина за сбиването, завършило със смъртен случай тази сутрин в Кюстендил. Не става дума за етнически конфликт, съобщиха на извънреден брифинг окръжният прокурор Камелия Стефанова и директорът на Областната дирекция на МВР в Кюстендил Елиан Стамболийски.

В момента се издирва извършителят на убийството, който е 19-годишен, криминално проявен, от ромския квартал Изток. Самото причиняване на смъртта е станало на главната ул. "Цар Освободител".

Участници в сбиването са лица от град Кюстендил, ромския кв. Изток и село Слокощица. Конфликтът е започнал в денонощен клуб на Ларгото в центъра на града и е продължил към ул. Цар Освободител. Сигналът е подаден в 07:23 ч. и 2 автопатрула са пристигнали на място, като в резултат е предотвратено по-нататъшното му продължаване, каза окръжният прокурор Камелия Стефанова.

Пострадали са шестима души, като един е починал на място от прободна рана. Останалите са настанени в болницата в Кюстендил. Един е с тежка черепно-мозъчна травма и е транспортиран до Неврохирургията на Пирогов. Останалите са с по-леки порезни рани в областта на гръдния кош и ръцете. Образувано е досъдебно производство по чл.116, ал. 1 т. 4 от Наказателния кодекс.

"Причината за възникването на конфликта е употребата на алкохол от един от участниците в конфликта. Не можем да говорим за възникнало напрежение в резултат на етнически въпроси. В момента се изясняват всички участници, по случая работят наблюдаващ прокурор и разследващи полицаи. Задържани са осем лица”, заяви прокурор Стефанова.

Убитият 35-годишен българин няма криминална регистрация. В болницата има настанени лица и от български, и от ромски произход. Настаненият в Пирогов е от ромски произход, уточни директорът на полицията в Кюстендил Елиан Стамболийски.

„Не говорим за напрежение между етносите, случаят е битов, вследствие на голямо количество алкохол. Сваляме записите от всички камери, имаме свидетелски показания. Заведението ще бъде проверено прецизно, с всички правомощия на МВР и др. институции.

В ромския квартал няма блокада. Издирва се един от участниците и затова там има по-голямо полицейско присъствие и сили на Жандармерията. Не може да се говори за етническо напрежение”, коментира директорът на ОДМВР-Кюстендил.

Иззет е газов пистолет, но той не е използван в конфликта.

От записите на камерите ще се установи дали починалият мъж е случаен минувач или участник в сбиването. Всички участници са били клиенти на заведението, уточни Стамболийски. В отговор на въпрос на Дарик, той заяви, че инцидентът няма връзка с други престъпления.

Източник: Дарик
Снимка: Влади Владимиров