» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

В РБ „Сава Доброплодни” се проведоха открити уроци «С Апостола в сърцето»

18 February 2019 14:53, Lyudmila Kalapchieva
Emission of: Tuida News 8 months ago, number of readings: 277
РБ „Сава Доброплодни”

В навечерието на отбелязването на 146 години от обесването на Васил Левски в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” се проведоха открити уроци «С Апостола в сърцето»

 

На 18 февруари 2019г. (понеделник), в навечерието на oтбелязването на 146 години от обесването на Васил Левски, в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен се проведоха открити уроци «С Апостола в сърцето» с ученици от вторите и третите класове на НУ «В. Левски» и на V СУ «П. К. Яворов».

Всеки българин знае и помни делото на Апостола - човекът загърбил дребните страсти на ежедневието, отказал се от малките човешки радости в името на свободата на Отечеството. За неговия подвиг се носят легенди, написани са много стихотворения и разкази, с него израстват поколения българи.

Пред малките второкласници и третокласници в библиотеката бе представена презентация посветена на живота на Васил Левски и неговата роля в борбата за освобождение на България от турско робство. Акцент бе поставен на любопитни и не толкова известни факти от неговата биография. Прочетени бяха легенди и спомени на негови съвременници. Децата също активно се включиха в урока като с много вълнение прочетоха свои стихове и съчинения посветени на живота и делото на Апостола и на неговия величав подвиг, който те винаги ще помнят.