Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев се срещна с известния драматург, поет и писател Стефан Цанев

18 февруари 2019 16:43, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 907
---

Кметът Стефан Радев посрещна в общината известния драматург, поет и писател Стефан Цанев. Тази вечер в 17.00 часа, в зала „Май“ ще се проведе среща-разговор с него и Доротея Тончева. Водещ ще бъде Иван Гранитски. От 19.00 часа в зала „Сливен“ ще бъде поставена и постановката „Духът на поета“.

Стефан Радев и Стефан Цанев използваха срещата, за да коментират състоянието на българските театри.

„Говорил съм с приятели и съм споделял, че ако искаме да се случи дадена работа, трябва да се обърнем към кметовете“, пошегува се писателят.

От своя страна кметът приветства Стефан Цанев с добре дошъл и сподели удоволствието си от неговото гостуване.

„Аз съм израснал с Вашата поезия. Не съм и предполагал, че ще бъдете мой гост. Много се радвам, че сте в нашия град“, изтъкна Радев.

В разговора драматургът не скри, че му тежи състоянието на голяма част от театрите в много от общините.

„Местните трупи са изместени от гостуващите актьори. Един министър не може да обиколи всички театри в страната. Тук идва ролята на кметовете“, посочи Стефан Цанев.

„Имаме много театри в България, което от своя страна води до проблеми с финансирането и поддръжката“, отговори от своя страна кметът.

Стефан Радев подари на своя гост възпоменателна монета „Старият бряст в Сливен“ и цветен албум с облика на града преди и сега.

„Духът на поета“ се развива в къщата на министър-председателя Стефан Стамболов, където изведнъж настава паника – на прага му се е явил възкръсналият Христо Ботев и иска да се срещне със стария си приятел. Докато Ботев чака под стража аудиенция при главния човек в държавата, Стамболов вика за съвет Захари Стоянов. Техният диалог представлява текста на пиесата.

18.02.2019 г.

Снимки

------------